Du handler som

Filter
5 produkter
Marqués de Murrieta Capellanía Viura (Single Vineyard)
Navnet Capellanía kommer fra en lille vinmark i 485 meters højde, som siden 1945 har været tilplantet med 100% Viura. Det var her, historien om fadlagret hvid Rioja startede sin rejse, og den dag i dag er Capellanía en af Spaniens største, mest komplekse hvidvine af sin slags. Druerne til vinen høstes nænsomt, sorteres herefter grundigt og presses efter en ganske kort skindkontakt i en vertikal presse. Druemosten gærer herfter ca. 3 uger i ståltanke, inden vinen lagres ca. 12-17 måneder i nye franske egetræsfade. I aromaen opstår dermed et storladent samsurium af indtryk, først fra friske og bagte gule æbler, ristede nødder, vanilje og karamel, der ved nærmere eftertanke får selskab af både saltmandler, brunet smør, citronskal og meget mere. På tungen er vinen cremet, fyldig og intens men også med en energisk, let bitter kant, der yder modspil og bringer kærkommen friskhed over land. Dette er med andre ord en vin skabt til at matche intens gastronomi, f.eks. stegt pighvar med en fed sauce, grillet hummere eller lyst kød samt, ikke mindst, faste oste som comté, vesterhavsost og naturligvis manchego. Capellanía kan gemmes op til 15 år fra høståret og vil blot udvikle endnu større kompleksitet med alderen. For at få det fulde udbytte af dens mange nuancer anbefaler vi ikke at servere vinen under 8 grader. 95 point - James Suckling A white with pretty vanilla, toasted-wood, cooked-apple and lemon character. Medium to full body, creamy texture and a flavorful finish. 94 point - Robert Parker, oktober 2020 I was really looking forward to the 2016 Capellanía, the white that inherited the tradition of long aging in barrel that used to be the norm in Rioja until the 1980s. It's structured, and they strive for aging potential while keeping some of the varietal character. It comes from a plot on the Ygay property that gives the wine its name; it's their highest plot at 485 meters in altitude. The grapes were picked the 3rd and 4th of October from the six hectares, and the must from pressing the clusters fermented at 10 degrees Celsius in stainless steel. And without going through malolactic, the wine was put in mostly new oak barrels, where it matured for 16 months, and then it was kept in concrete until bottling. It has 13.5% alcohol and very good freshness and acidity, and it comes through as very dry. They love 2016 as a vintage, to the point that they will not release a red Castillo Ygay 2015 (which was considered a very good vintage), because they believe it would be overshadowed by 2016. This is their oldest vineyard, and it seems to have a mind of its own. So, it doesn't necessarily follow what the other ones do, and in a vintage that saw a large crop, it delivered lower yields and they produced a lot less. The wine is still quite oaky, but I consider this a wine for the medium and long term (I'm still waiting for my 2004s!); but after a couple of hours in the glass, it felt a lot more harmonious. The palate is textured, rich and serious, with a chalky sensation and a long, dry and tasty, almost salty finish. This should make a nice bottle of aged white Rioja. 39,411 bottles and 400 magnums produced. It was bottled in late January 2020. This will be released in the spring of 2021.

Fra 389,00 kr. 

Varenummer: 0133.2016

Marqués de Murrieta Capellanía Viura (Single Vineyard)
Navnet Capellanía kommer fra en lille vinmark i 485 meters højde, som siden 1945 har været tilplantet med 100% Viura. Det var her, historien om fadlagret hvid Rioja startede sin rejse, og den dag i dag er Capellanía en af Spaniens største, mest komplekse hvidvine af sin slags. Druerne til vinen høstes nænsomt, sorteres herefter grundigt og presses efter en ganske kort skindkontakt i en vertikal presse. Druemosten gærer herfter ca. 3 uger i ståltanke, inden vinen lagres ca. 12-17 måneder i nye franske egetræsfade. I aromaen opstår dermed et storladent samsurium af indtryk, først fra friske og bagte gule æbler, ristede nødder, vanilje og karamel, der ved nærmere eftertanke får selskab af både saltmandler, brunet smør, citronskal og meget mere. På tungen er vinen cremet, fyldig og intens men også med en energisk, let bitter kant, der yder modspil og bringer kærkommen friskhed over land. Dette er med andre ord en vin skabt til at matche intens gastronomi, f.eks. stegt pighvar med en fed sauce, grillet hummere eller lyst kød samt, ikke mindst, faste oste som comté, vesterhavsost og naturligvis manchego. Capellanía kan gemmes op til 15 år fra høståret og vil blot udvikle endnu større kompleksitet med alderen. For at få det fulde udbytte af dens mange nuancer anbefaler vi ikke at servere vinen under 8 grader.

Fra 389,00 kr. 

Varenummer: 0133.2017

Muga Blanco
Mugas populære hvidvin er lavet på 90% Viura og 10% Malvasía. Efter langsom gæring på nyt fransk egetræ følger 3 måneder med de fine gærrester, der står som eksemplet på den omhyggelig forarbejdning, der ligger bag noget af de lækreste og friskeste hvidvin fra Rioja. Her er en smuk gul farve med gyldne skær af modent hø, som smukt matcher den sammensatte frugtaroma af grønne æbler og citrus med netop hø samt et let strejf af egetræ fra fadet. Muga Blanco er saftig og med en lækker velstruktureret smag, der fortsætter i en stor eftersmag af både honning og vanilje. Dette er perfekt vin til både lette og mere fyldige fiskeretter samt til et bredt udvalg af charcuterie og tapas. Servér i dag ved 8-10 grader eller læg den i kælderen i op til 10 år.

Fra 125,00 kr. 

Varenummer: 0110.2021

Muga Reserva
Muga Reserva er lavet efter sin vanlige super-opskrift på 70% Tempranillo, 20% Garnacha og sammenlagt 10% Graciano og Mazuelo fra et bredt udvalg af vinhusets marker i Rioja Alta. Efter endt gæring og forlænget maceration har vinen lagret 2-3 måneder i store træbeholdere efterfulgt af 24 måneder i egetræsfade fra husets eget bødkeri, hvorfra bødkerne nøje udvælger de træer, der bedst egner sig. Herefter følger minimum 12 måneder i flaske før frigivelsen. I den færdige vin forenes tempranillodruens karakteristik til perfektion med fadlagringen. Det giver sig indledningsvis til kende i form af sorte kirsebær, skovbund, mokka, trøfler, vanilje, kokos og tørrede blomster. På tungen er vinen saftig med masser af frisk rød frugt, bløde tanniner og en flot afstemt syre, der udgør et velskabt match til mange retter som f.eks. svinekoteletter, lam, intense pastaretter eller til krydrede vegetarretter med f.eks. svampe og squash. Nydes vinen i sin ungdom, anbefaler vi iltning i 1-2 timer før servering. Alternativt kan den gemmes op til 20 år fra høståret og vil med tiden udvikle en endnu finere duft, blødere frugt og større kompleksitet. 94 point - James Suckling, februar 2022This was the only red that Muga made in 2018, and the wines from the best vineyards went into the blend. In other words, top vineyards were declassified. Medium-bodied with very fine tannins that are caressing and refined. Plenty of subtle berries, chocolate and walnuts. Tempranillo with garnacha, mazuelo and graciano. January 2021 release. Drink or hold.

Fra 219,00 kr. 

Varenummer: 0101.2018

Muga Rose
Mugas lækre og populære rosévin laves i denne årgang på Garnacha, Viura og en smule Tempranillo. Efter 12 timers udblødning med skind gærer vinen i ca. 25 dage i 200-liters træbeholdere, hvor den opbevares yderligere 2 måneder, før den kommer på flaske.Farven er elegant lakse-inspireret, og aromaen byder både på jordbær, rosenblomst, nektariner, citrusfrugter og en lille antydning af vanilje. I munden er vinen blød, frisk og med en skøn mineralsk saftighed samt en fyldig, behagelig og frugtfyldt eftersmag.Muga Rosé egner sig til retter med fisk og skaldyr, salater, kylling eller i en blandet valenciansk paella. Vi anbefaler at nyde vinen indenfor 5 år fra høståret.

Fra 130,00 kr. 

Varenummer: 0111.2021