Du handler som

Filter
4 produkter
Chateau Paradis Rose Coteaux d'Aix-en-Provence
De kan bare noget med rosé i Provence, i særdeleshed her i ekstra kvalitetsgarante AOC Aix-en-Provence, der flot illustreres i dette eksemplar fra Château Paradis lavet på 60% Syrah og 40% Grenache. Druerne er høstet og vinificeret hver for sig og så presset uden stilke i en pneumatisk presse. Kun det første og bedste pres er således brugt i denne vin, mens andet pres separeres og bruges til basisvin. Både gæringen og lagringen har fundet sted i afkølede ståltanke, og til sidst er den specifikke årgang sammensat til et flot og klassisk udtryk for Château Paradis. Aromaen er domineret af nuancer af lysrøde bær, roser, fennikel, dild og citrus. Smagen er i fornem balance mellem blød, indbydende frugt, der i mødet med den livlige frugtsyre fremstår frisk, saftig og oplagt til mange forskellige lettere retter - og til hygge på altanen eller i haven. En super rosé til prisen!

Fra 119,00 kr. 

Varenummer: 4152.2021

Chateau Paradis Rose Terre des Anges Aix-en-Provence
70% Syrah, 20% Mourvèdre og 10% Vermentino . Château Paradis' både mest elegante, komplekse og dybdegående rosé er resultatet af en enormt selektiv sortering af druer fra deres tre bedste parceller på vinmarken, Terre des Anges (englenes land). Over sommeren holder jordens sammensætningen af ler og kalksten godt på vandet fra de beskedne regnmængder, og så skråner marken ikke mod syd men mod nord. Dermed får druerne mindre direkte soleksponering, hvilket sikrer en længere modningsperiode, hvor de kan nå at udvikle finere aromaer og bedre bevare friskheden. Alt er håndhøstet, og kun free-run-mosten fra Syrah og den grønne Vermentino hældes videre til gæring i rustfri ståltanke. Mourvèdre får derimod lov at gære i gamle egetræsfade, hvor vinen efter to måneders lagring på de bundfældne gærrester opnår en mere iøjnefaldende struktur og større kompleksitet, der bringer originalitet og personlighed til det færdige blend. Duft og smag i Terre des Anges emmer således af friskplukkede skovjordbær, saftige ferskner, citronskal, skovbund og saltmandler. På tungen harmonerer den friske og vibrerende frugtsyre smukt med den rige frugt. Intet stikker uhensigtsmæssigt ud og bliver for ekstremt, til gengæld fylder eftersmagen hele munden ud, hvor den bliver ved med at charmere og friste i evigheder. En solskinsdag på terrassen bliver ikke bedre, end hvis man tilføjer et glas af denne skønne vin. Samtidig er der dog tale om en fremragende ledsager til sommerens frokostbord med grønt, skaldyr, fisk og lyst kød, f.eks. krebsehalesalat, cæsarsalat, fiskefilet og grønne asparges. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Fra 149,00 kr. 

Varenummer: 4156.2020

Mailly Brut Reserve Champagne Grand Cru
Fantastisk grand cru Champagne med masser af flotte ratings! Champagnen her er en Cuvée bestående af 75% Pinot Noir og 25% Chardonnay, der sammenstukket af forskellige årgange. Desuden er det en Reserve, hvilket betyder, at den har lagret mindst 24 måneder i forbindelse med andengæringen i flasken inden frigivelse. Og det er absolut et plus: Til den tid har den opnået en raffineret ristet aroma af kandiserede citrusfrugter, næsnomme forårsblomster, gær og friskbagt brioche. En cremet struktur, god fylde og fin mousse forenes på tungen med en markant syre og afsluttes rundt og elegant, inden et sidste slag med halen giver tyngde og struktur, der gør den yderst velegnet, ikke kun til snacks og starters men også til eksempelvis skaldyr og fisk. Her er virkelig tale om en prægtig all-round Champagne med masser af gode anmeldelser!   VineXpressen.dk (Rolf Madsen): "Kooperativ-vin lyder måske ikke så fint i nogens ører, men når champagnen kommer fra Mailly, er der bestemt ikke grund til at rynke brynene. Mailly er champagnes måske allerbedste kooperativ med knap 80 medlemmer.Noget af det, der gør dem så fremragende, er, at deres champagner bliver fremstillet på 100% Grand Cru-druemateriale. Trods sit gode ry, er Mailly nu ikke videre kendt af Hr. og Fru Danmark, og det er synd. Rygraden i champagnerne er overvejende druen pinot noir, hvilket er med til at give tyngde. De smager fortrinligt alene, men kan bestemt også bruges sammen med mad, hvilket gør dem til en god all-rounder til nytårsaften. Super flot duft af modent æble, rugbrød og hasselnødder. Dejlig cremet champagne med god fylde, lækkert syregreb og en lille pikant bitterhed. Ugens vinhit!" 5 stjerner - Smagpåvin.dk: En fyldig og rig Champagne med en flot, tør aroma af gule æbler og lyst rugbrød. Hurtigt aftagende mousse, men lækker i smagen, hvor der er noget fylde og tyngde – næsten cremet. God kompleksitet i smagen med skønne citrusnoter, let fersken og æbler. Syren er markant lækker, og Champagnen her er oplagt at servere til maden – lyse kødretter, skaldyr og/eller laks. - Jesper Bo Bendtsen, Smagpåvin.dk 92 point - Vinbladet: "Pirrende, mineralsk duft, frisk med æble og citrus. Meget frisk smag, luftig fin mousse og mineralsk eftersmag med markant syre." - Peter Winding, Vinbladet 5 stjerner - STATUS: "Hvis nogen kender til det at fejre et godt resultat, må det være Michael Laudrup, og denne Mailly på 75 pct. pinot noir og 25 pct. chardonnay går da også rent ind hos deltagerne. Farven er strågul, duften er frisk med blomsternoter, og champagnen er fyldig og cremet med en lang, tør eftersmag. En udpræget syre gør den god til fisk og skaldyr." - STATUS 5 stjerner - Ekstra Bladet: "Flot mousse og en yderst delikat duft. I smagen fersken, æbler og flint. En flot kompleks champagne hvor især den flotte syre må fremhæves." - Thomas Rydberg, Ekstra Bladet 5 stjerner - VinAvisen: "En dejlig strågul champagne med en fin mousse. Den dufter og smager af moden frugt og rugbrød og har en god fylde, der gør den yderst velegnet til mad. Prøv den fx til stegt laks." - VinAvisen 6 ud af 6 stjerner - Flaskehalsen.nu"Dyrt og nogle gange surt. Det er ikke helt usædvanligt at høre fra ’almindelige’ vin-nydere, når de skal sætte ord på deres oplevelser med champagne. Men der er altså en grund til den store hype omkring disse gyldne dråber fra det franske Champagne-område, og det vidner denne Mailly Brut Reserve om.Det her er en klasse champagne, der lugter lidt af gær så snart proppen er poppet, men som har en rigtig flot dybde i smagen. Den er langstrakt og blød og den har selvfølgelig også den tørre stil med en fint balanceret syre, som hører sig til.Boblerne er vidunderlige og ikke overdrevne, og det betyder at alle niveauer af denne vin spiller sammen på de helt rigtige tangenter.  

Fra 369,00 kr. 

Varenummer: 4000.NV

Simonnet-Febvre Cremant Blanc de Noir Brut P100
Simonnet-Febvre laver ikke bare nogle af Chablis bedste hvidvine: De er også berømte for at stå bag en af Frankrigs bedste Crémant'er. Flaskens indhold er 100% Pinot Noir (P100) fra Bourgogne lavet efter den traditionelle metode og lagret 24 måneder med gærresterne i flasken inden degogering og frigivelse. Dosagen af sukker er beskedne 6 g/l, og vinen er derfor karakteriseret som tør. Farven i glasset er appetitiligt lys gylden med fine små bobler. Duften sender ens tanker mod Champagne med nuancer af bl.a. citrus, grape, brioche og saltede mandler. De fine bobler giver en blød og cremet tekstur, mens de for Pinot Noir nærmest obligatoriske dybe smagsnoter af citrusfrugt, ristet brød og kridt giver den frisk syre følgeskab i den smukt afstemte eftersmag. Crémant fra øverste hylde og et flot glas som aperitif eller forment match til f.eks. østers, kaviar, sushi og retter med skaldyr eller hvid fisk. Jamie Goode: There's a lovely freshness and purity to this direct, citrussy crémant. It's a fruity, pure style of sparkling wine with real elegance. Well priced, too. Vinbladet, december 2017 Krydret duft, limeagtig, let røget. Fyldig smag, cremet og fin frugt i eftersmagen, ”kødfuld crémant”.

Fra 169,00 kr. 

Varenummer: 4389.NV