Blækprintere

En blækprinter er det mest populære valg til hjemmeprintersbehov. Disse printere fungerer ved at fremdråbe blækdråber på papir i modsætning til laserprintere, der bruger toner og er hovedsageligt designet til høj udskrivningskapacitet. En blækprinter er typisk billige, små og udskriver både billeder og tekstdokumenter i høj kvalitet.

Hvis du overvejer at købe en blækprinter, skal du tage et nærmere kig på vores store udvalg.

8 vare(r)

pr. side

8 vare(r)

pr. side

1

Hvad er en blækprinter?

En blækprinter er en periferiudstyr, der fastgøres trådløst eller via kable til en computer. I hjemmet modtager den dokumenter eller billeder fra computeren og udskrives på bundpapir eller fotopapir i høj kvalitet. I tilfælde af en trådløs printer kan enhver i husstanden udskrive fra en trådløs enhed til printeren, så længe begge er på det netværk.


Blækprintere, der er beskrevet som alt-i-en-printere, er udstyret med scanning og fotokopiering, ud over udskrivning. Disse to indstillinger udføres direkte på printeren, det samme som på en kopimaskine, normalt ved at placere et dokument med forsiden nedad på en glasplade.

Egenskaber ved en blækprinter

De fleste blækprintere til hjemmet er billige, relativt små og lette. Blækprintere i kommerciel kvalitet er større, dyrere og udskrives på en bredere vifte af materialer.

Hastigheden for en blækprinter vurderes normalt i hvor mange sider i minuttet den kun udskriver med sort blæk, og hvor mange sider i minuttet den udskriver i farve. Hastigheden for forskellige printere varierer, men en typisk klassificering for mange modeller er 10,5 sider pr. minut i sort og 5 sider pr. minut i farve.

De fleste hjemmeprintere håndterer almindeligt papir i papirformat og papirformat. En underkategori af blækprintere – dedikerede fotoprintere – er mindre og kun designet til fotos, ikke dokumenter. Disse fås i papirstørrelser på 4x6 tommer, 5x7 tommer og andre størrelser.

Blækpatroner er relativt dyre i anskaffelse. Det er ikke usædvanligt, at omkostningerne ved forbrugsstoffer overgår printerens omkostninger inden for et år, afhængigt af brugsmængden. Hvis du handler efter en ny blækprinter, skal du estimere printerens pris pr. side, inden du køber den.

Sådan fungere en blækprinter

En blækprinter opretter et billede ved at sprøjte små dråber blæk på papiret. Printhovedet bevæger sig frem og tilbage, når papiret føres gennem et sæt ruller. Det komplette villede er bnygget af mange minuscule prikker, som pixels på et tv- eller telefonskærmbillede.

Kvaliteten af et billede bestemmes af antallet af prikker pr. tomme (DPI), som printeren er i stand til at producere. De fleste laserprintere har en opløsning på 1200 dpi eller 2400 dpi. Nogle avancerede har en opløsning på 300 dpi eller 600 dpi. Det nedre interval er acceptabelt for dokumenter, der primært består af tekst og grafik til hverdagen.

Gul, magenta (rød), cyan (blå) og sort er de almindeligt anvendte farvefarver i en blækprinter. Brugt sammen kan disse gengive de fleste farver. Hver blækfarve er normalt indeholdt i en separat udskiftelig patron, men nogle modeller kombinerer blækket til en patron.